Рецепти
Пита со блитва и со коприва Ана Ѓорова

Вегетаријански рецепт што може да го подготвите за предјадење или појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Блитвата и копривата се чистат, се мијат и кратко се обаруваат во солена вода. Потоа се цедат, се преливаат со млаз студена вода, повторно се цедат од водата и се сечкаат ситно.
  2. Во сад се ставаат свежото сирење, блитвата, копривата и јајцата и се промешува.
  3. Во садот се додава маслото и потоа брашната измешани со прашокот за печиво.
  4. Во смесата се додаваат павлаката, ситно сечканиот лук и свежите зачински билки (босилек, магдонос, мајчина душичка, рузмарин).
  5. Се зачинува со сол, бибер, вегета и мускатно оревче, се става во обложена тепсија и се пече 40 минути во рерна загреана на 200 степени.
  6. Печената пита се остава неколку минути во тепсијата, па се вади хартијата за печење и се сече на парчиња.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: