Рецепти
Пита со фил од компир (посно) Ана Ѓорова

Едноставна и вкусна домашна пита

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Вода(3 дл млака )

Компир(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Брашното се става на работната површина и му се прави дупка во средината, па се додаваат 1 лажичка сол, маслото и водата.
  2. Се замесува тесто, се покрива со крпа и се остава да отстои 30 минути.
  3. Во меѓувреме се лупат компирите и се сечкаат на коцки, па се посолуваат и им се додава сечканиот кромид.
  4. Филот од компир се распоредува рамномерно врз тестото, кое прво се сука, па се витка во ролат.
  5. Се реди во кружна намастена тепсија во круг и се става во рерна на 180 степени да се пече 40-тина минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: