Рецепти
Цимет ѕвездички Ана Ристеска

Чајни колачиња од цимет кои покрај одличниот вкус претставуваат и одлична декорација за вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(250 Грама)

Цимет(5 Грама)

Мелени бадеми(250 Грама)

Белка од јајце(2 )

Белка од јајце(за преливот 1 )

Шеќер во прав(за преливот 150 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути.

  1. Просејте го шеќерот во прав и циметот во еден сад.
  2. Додајте ги мелените бадеми и белките. Матете се додека не добиете мазна смеса.
  3. Кога тестото ќе биде убаво измесено завиткајте го во проѕирна стреч фолија и ставете го во фрижидер 1 час.
  4. Нежно расукајте го тестото со дебелина од 10мм. Повторно вратете го во фрижидер или замрзнувач 15 минути.
  5. Ставете ги белката и шеќерот во прав во сад. Убаво матете ги за да добиете цврст прелив.
  6. Со лажица нанесете убав слој од преливот врз тестото.
  7. Калапот за сечете во форма на ѕвезда потопете го во вода и почнете да сечете ѕвезди од тестото.
  8. Ставете ги на тава која е обложена со хартија за печење.
  9. Тестото кое ви останало преработете го на истиот начин и направете уште ѕвезди.
  10. Оставете ги ѕвездите да се исушат на собна температура околу 2 часа.
  11. Печете ги во претходно загреана рерна на 170 степени околу 10 минути.
  12. Кога ќе се оладат чувајте ги во кутија на суво место.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: