Рецепти
Супа со кашкавал
Вегетаријанско предјадење со кашкавал
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Рендан кашкавал(100 Грама)
Кромид(600 Грама)
Леб(4 Парчиња)
Бело вино(1 Децилитар)
Коцка за супа-бујон(1 Литар)
Масло(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подогтвува за помалку од 40 минути
- Излупете го кромидот и исечете го на тенки резанки. ставете го во тава со 2 лажици масло и неколку лажици супа. Посолете го и оставете го да се пржи на тивок оган 10 минути, полевајќи го со малку топла супа.
- Посипете ја супата со брашното, полијте ја со виното, зголемете ја температурата и оставете ја да испари.
- Додајте ја останатата топла супа, посолете ја, попиперете ја, покопете ја и варете ја половина час. Додајте уште супа ако премногу се исуши.
- Загрејте ја рерната на 180 степени.
- Полијте ги кришките леб со останатото масло и печете ги се додека не заруменат. Крупно изрендајте го кашкавалот.
- Ставете го лебот во 4 мали земјени садови, посипете го со малку кашкавал и полијте ги со супата.
- Печете ја супата 3-4 минути, додајте го останатиот кашкавал, зголемете ја температурата на 190 степени и оставете да се гратинира супата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во