Рецепти
Богородична погача (посно) Ана Ѓорова

Оваа погача може да ја подготвите за куќни слави, родендени и слично или без никаков повод и да ја комбинирате со разни намази и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1/2 Килограм)

Прашок за печиво(1 )

Сода бикарбона(2 Кафени лажици)

Шеќер(150 Грама)

Сол

Газирана вода(400 Милилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во длабок сад ги мешаме брашното, сода бикарбоната и печивото. Постепено во садот ја додаваме газираната вода, шеќерот, солта и малку масло.
  2. Го месиме тестото кое треба да биде полутврдо. Оставаме да отстои околу половина час.
  3. Тестото го ставаме во плехче намачкано со масло.
  4. Со вилушка ја шараме погачата по желба, а потоа ја печеме во загреана рерна на 200°C додека да зарумени.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: