Рецепти
Богородична погача (посно) Ана Ѓорова

Оваа погача може да ја подготвите за куќни слави, родендени и слично или без никаков повод и да ја комбинирате со разни намази и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1/2 Килограм)

Прашок за печиво(1 )

Сода бикарбона(2 Кафени лажици)

Шеќер(150 Грама)

Сол

Газирана вода(400 Милилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во длабок сад ги мешаме брашното, сода бикарбоната и печивото. Постепено во садот ја додаваме газираната вода, шеќерот, солта и малку масло.
  2. Го месиме тестото кое треба да биде полутврдо. Оставаме да отстои околу половина час.
  3. Тестото го ставаме во плехче намачкано со масло.
  4. Со вилушка ја шараме погачата по желба, а потоа ја печеме во загреана рерна на 200°C додека да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: