Рецепти
Босанска кљукуша
Вкусен балкански рецепт за лесно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(1 Килограм)
Кромид(1 Главица)
Масло(малку )
Брашно(3 Супени лажици)
Павлака(2 Супени лажици)
Јајце(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Компирите и главицата кромид се рендаат, се став малку сол, бибер, 1 јајце, 3 лажици брашно, 2 лажици павлака и сето тоа убаво се меша.
- Во подмачкана тепсија се истура смесата, а одозгора се ставаат неколку лажички масло за јадење.
- Тепсијата се става во загреана рерна и се пече 45 минути.
- Откако ќе се испече, одозгора се премачкува со путер (по желба).
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во