Рецепти
Босанска кљукуша Ана Ѓорова

Вкусен балкански рецепт за лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Масло(малку )

Брашно(3 Супени лажици)

Павлака(2 Супени лажици)

Јајце(1 )

Сол

Бибер

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите и главицата кромид се рендаат, се став малку сол, бибер, 1 јајце, 3 лажици брашно, 2 лажици павлака и сето тоа убаво се меша.
  2. Во подмачкана тепсија се истура смесата, а одозгора се ставаат неколку лажички масло за јадење.
  3. Тепсијата се става во загреана рерна и се пече 45 минути.
  4. Откако ќе се испече, одозгора се премачкува со путер (по желба).
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: