Рецепти
Босанска кљукуша Ана Ѓорова

Вкусен балкански рецепт за лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Масло(малку )

Брашно(3 Супени лажици)

Павлака(2 Супени лажици)

Јајце(1 )

Сол

Бибер

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите и главицата кромид се рендаат, се став малку сол, бибер, 1 јајце, 3 лажици брашно, 2 лажици павлака и сето тоа убаво се меша.
  2. Во подмачкана тепсија се истура смесата, а одозгора се ставаат неколку лажички масло за јадење.
  3. Тепсијата се става во загреана рерна и се пече 45 минути.
  4. Откако ќе се испече, одозгора се премачкува со путер (по желба).
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: