Рецепти
Босанска кљукуша Ана Ѓорова

Вкусен балкански рецепт за лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Масло(малку )

Брашно(3 Супени лажици)

Павлака(2 Супени лажици)

Јајце(1 )

Сол

Бибер

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите и главицата кромид се рендаат, се став малку сол, бибер, 1 јајце, 3 лажици брашно, 2 лажици павлака и сето тоа убаво се меша.
  2. Во подмачкана тепсија се истура смесата, а одозгора се ставаат неколку лажички масло за јадење.
  3. Тепсијата се става во загреана рерна и се пече 45 минути.
  4. Откако ќе се испече, одозгора се премачкува со путер (по желба).
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: