Рецепти
Брза гибаница
Гибаницата се сервира топла со јогурт или кисело млеко. Пријатно јадење!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Готови кори(1/2 Килограм)
Јајце(4 )
Млеко(1 Чаша)
Јогурт(1 Чаша)
Масло(1 неполна чаша )
Прашок за печиво(1 )
Сол(1 Кафена лажица)
Сирење(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Во длабок сад се ставаат млекото, јајцата, јогуртот, маслото и печивото и добро се промешува.
- Се додава и дробено сирење и се посолува по вкус.
- Се земаат по две кори одеднаш, се потопуваат во смесата и се редат во форма на цветови во претходно намастена тепсија. Одозгора се посипува со сусам.
- Гибаницата се пече на 180°C околу 45 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во