Рецепти
Брза гибаница Ана Ѓорова

Гибаницата се сервира топла со јогурт или кисело млеко. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Јајце(4 )

Млеко(1 Чаша)

Јогурт(1 Чаша)

Масло(1 неполна чаша )

Прашок за печиво(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Сирење(200 Грама)

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад се ставаат млекото, јајцата, јогуртот, маслото и печивото и добро се промешува.
  2. Се додава и дробено сирење и се посолува по вкус.
  3. Се земаат по две кори одеднаш, се потопуваат во смесата и се редат во форма на цветови во претходно намастена тепсија. Одозгора се посипува со сусам.
  4. Гибаницата се пече на 180°C околу 45 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: