Рецепти
Брза гибаница Ана Ѓорова

Гибаницата се сервира топла со јогурт или кисело млеко. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Јајце(4 )

Млеко(1 Чаша)

Јогурт(1 Чаша)

Масло(1 неполна чаша )

Прашок за печиво(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Сирење(200 Грама)

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад се ставаат млекото, јајцата, јогуртот, маслото и печивото и добро се промешува.
  2. Се додава и дробено сирење и се посолува по вкус.
  3. Се земаат по две кори одеднаш, се потопуваат во смесата и се редат во форма на цветови во претходно намастена тепсија. Одозгора се посипува со сусам.
  4. Гибаницата се пече на 180°C околу 45 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: