Рецепти
Чорба од икри Ана Ѓорова

Одлична чорба од икри за предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Икрите се чистат од кожичката и се ставаат во длабока чинија со вода во која се додава една лажица оцет и се оставаат да отстојат половина час.
  2. Во тенџере се става вода за супа да врие заедно со зеленчукот потребен за супа, па се додаваат биберот, лукот и ловорот.
  3. Зеленчукот се вари додека омекне, а потоа се цеди водата.
  4. Се прави запршка од 2 лажици брашно кои се пропржуваат на загреано масло во тава и се пржи додека добие жолтеникава боја. Во него се додава зеленчукот.
  5. Потоа се додава и цедената супа со постојано мешање. Кога ќе зоврие, се додаваат икрите и се варат околу 30 минути.
  6. На крајот чорбата се зачинува со кисела павлака, жолчка и сок од лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: