Рецепти
Чорба од икри Ана Ѓорова

Одлична чорба од икри за предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Икрите се чистат од кожичката и се ставаат во длабока чинија со вода во која се додава една лажица оцет и се оставаат да отстојат половина час.
  2. Во тенџере се става вода за супа да врие заедно со зеленчукот потребен за супа, па се додаваат биберот, лукот и ловорот.
  3. Зеленчукот се вари додека омекне, а потоа се цеди водата.
  4. Се прави запршка од 2 лажици брашно кои се пропржуваат на загреано масло во тава и се пржи додека добие жолтеникава боја. Во него се додава зеленчукот.
  5. Потоа се додава и цедената супа со постојано мешање. Кога ќе зоврие, се додаваат икрите и се варат околу 30 минути.
  6. На крајот чорбата се зачинува со кисела павлака, жолчка и сок од лимон.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: