Рецепти
Чорба од икри Ана Ѓорова

Одлична чорба од икри за предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Икрите се чистат од кожичката и се ставаат во длабока чинија со вода во која се додава една лажица оцет и се оставаат да отстојат половина час.
  2. Во тенџере се става вода за супа да врие заедно со зеленчукот потребен за супа, па се додаваат биберот, лукот и ловорот.
  3. Зеленчукот се вари додека омекне, а потоа се цеди водата.
  4. Се прави запршка од 2 лажици брашно кои се пропржуваат на загреано масло во тава и се пржи додека добие жолтеникава боја. Во него се додава зеленчукот.
  5. Потоа се додава и цедената супа со постојано мешање. Кога ќе зоврие, се додаваат икрите и се варат околу 30 минути.
  6. На крајот чорбата се зачинува со кисела павлака, жолчка и сок од лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: