Рецепти
Чорба од крап Ана Ѓорова

Вкусна рибја чорба со зеленчук што мора да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(2 )

Крап(500 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Лук(4 Чешниња)

Зелена пиперка(2 )

Магдонос

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере со вода на оган ставете ја рибата и посолете. Додајте ги и исечканите пиперки, моркови и кромид и варете 45 минути.
  2. Сварената риба извадете ја од тенџерето, отстранете ѝ ги кожата и коските, а месото иситнете го со виљушка.
  3. Преостанатата содржина исцедете ја и течноста вратете ја во тенџерето на оган.
  4. Зеленчукот измиксајте го во блендер и додајте го во теенџерето со течноста.
  5. Во друго тенџере на оган со загреано масло пропржете го исечканиот лук, додајте го брашното и промешајте.
  6. Парчињата крап додајте ги во тенџерето со чорбата и промешајте.
  7. Откако брашното ќе добие златнорумена боја, запршката додајте ја во чорбата.
  8. Магдоносот ситно исечкајте го и додајте го во тенџерето, варете уште кратко, па послужете ја чорбата веднаш, наросена со црн пипер.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: