Рецепти
Чорба од тиквички Ана Ѓорова

Вкусно зеленчуково предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(50 Грама)

Целер(50 Грама)

Магдонос(50 Грама)

Кромид(1 помала главица )

Спанаќ(100 Грама)

Тиквичка(500 Грама)

Слатка павлака(250 Милилитри)

Сол

Вегета

Италијански зачин (мешан зачин)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Зеленчукот се чисти, се сечка на коцкички, па освен тиквичките, спанаќот и магдоносот, се става во тенџере со малку вода и се вари.
  2. Кога зеленчукот е речиси сварен, се додаваат тиквичките и спанаќот (претходно добро измијте го, исечете ги дршките и исечкајте го), па се вари уште 5 минути. На крај се зачинува со сол и бибер.
  3. Се додава павлаката и на крај кога ќе се тргне од оган, се посипува со сечкан магдонос.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: