Рецепти
Чорба со целер Ана Ѓорова

Вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(50 Грама)

Целер(1 Главица)

Млеко(1 Децилитар)

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

Сол

Бибер

Вегета

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Целерот се чисти и се сече на коцкички, па се пропржува во тенџере на оган на малку путер, додека омекне.
  2. Во друго тенџере се става вода со коцката за супа и се вари.
  3. Потоа готовата зеленчукова супа се истура во тенџерето со целерот и се продолжува со варење на умерена температура.
  4. Пред крај на варењето се додава мешавина од густин со малку млеко, се зачинува по вкус и се вари додека се добие посакуваната густина.
  5. Готовата чорба се посипува со листови од целер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: