Рецепти
Чорба со целер Ана Ѓорова

Вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(50 Грама)

Целер(1 Главица)

Млеко(1 Децилитар)

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

Сол

Бибер

Вегета

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Целерот се чисти и се сече на коцкички, па се пропржува во тенџере на оган на малку путер, додека омекне.
  2. Во друго тенџере се става вода со коцката за супа и се вари.
  3. Потоа готовата зеленчукова супа се истура во тенџерето со целерот и се продолжува со варење на умерена температура.
  4. Пред крај на варењето се додава мешавина од густин со малку млеко, се зачинува по вкус и се вари додека се добие посакуваната густина.
  5. Готовата чорба се посипува со листови од целер.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: