Рецепти
Динстан свински врат
Богат ручек од свински врат со сланина и мешан зеленчук. Одлично оди со чаша црвено вино.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински врат(1 Килограм)
Димена сланина(100 Грама)
Свежи шампињони(100 Грама)
Компир(2 големи исечкани на коцки )
Пченка во конзерва(50 Грама)
Рендан кашкавал(100 Грама)
Кисела павлака(150 Грама)
Сенф(1 Супена лажица)
Морков(1 )
Лук(3 Чешниња)
Кромид(1 Главица)
Домат(или кечап )
Бело вино(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа
- Свинскиот врат се сечка на крупни парчиња и се става во огноотпорен сад.
- Се додаваат зачините по желба (може од сите набројани, но по малку), месото се меша со зачините, се додава исечкан лук и кромид и се остава 4 часа да отстои (може и подолго).
- Во огноотпорен, стаклен сад се додаваат чадената сланина исечкана на листови, кашкавалот, морковот, печурките, компирите, пченката, павлаката, сенфот и доматот. На крајот се налева вино и сето тоа добро се промешува.
- Огноотпорниот сад се поклопува со капак и се динста на 180 степени околу 150 минути додека да испари виното.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во