Рецепти
Динстан свински врат Ана Ѓорова

Богат ручек од свински врат со сланина и мешан зеленчук. Одлично оди со чаша црвено вино.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(1 Килограм)

Димена сланина(100 Грама)

Свежи шампињони(100 Грама)

Компир(2 големи исечкани на коцки )

Пченка во конзерва(50 Грама)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Кисела павлака(150 Грама)

Сенф(1 Супена лажица)

Морков(1 )

Лук(3 Чешниња)

Кромид(1 Главица)

Црвен пипер

Бибер

Сол

Вегета

Рузмарин

Сув магдонос

Ловоров лист

Мајчина душичка

Домат(или кечап )

Бело вино(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Свинскиот врат се сечка на крупни парчиња и се става во огноотпорен сад.
  2. Се додаваат зачините по желба (може од сите набројани, но по малку), месото се меша со зачините, се додава исечкан лук и кромид и се остава 4 часа да отстои (може и подолго).
  3. Во огноотпорен, стаклен сад се додаваат чадената сланина исечкана на листови, кашкавалот, морковот, печурките, компирите, пченката, павлаката, сенфот и доматот. На крајот се налева вино и сето тоа добро се промешува.
  4. Огноотпорниот сад се поклопува со капак и се динста на 180 степени околу 150 минути додека да испари виното.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: