Рецепти
Едноставна веге супа со елда Ана Ѓорова

Рецепт кој е многу корисен за вашето здравје и фигура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Елда зрна(350 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Мелени кикирики(1 Чаша)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Маслиново масло(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Елдата потопете ја во вода и оставете ја да нанабри преку ноќ, а потоа сварете ја заедно со сечканите печурки.
  2. Кога ќе омекнат печурките, тргнете го варивото од оган.
  3. Додајте ги мелените кикирики и црвениот пипер.
  4. Зачинетете ги по вкус, со масло, сол, бибер и сето тоа убаво измешајте го.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: