Рецепти
Едноставна веге супа со елда Ана Ѓорова

Рецепт кој е многу корисен за вашето здравје и фигура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Елда зрна(350 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Мелени кикирики(1 Чаша)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Маслиново масло(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Елдата потопете ја во вода и оставете ја да нанабри преку ноќ, а потоа сварете ја заедно со сечканите печурки.
  2. Кога ќе омекнат печурките, тргнете го варивото од оган.
  3. Додајте ги мелените кикирики и црвениот пипер.
  4. Зачинетете ги по вкус, со масло, сол, бибер и сето тоа убаво измешајте го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: