Рецепти
Едноставна веге супа со елда Ана Ѓорова

Рецепт кој е многу корисен за вашето здравје и фигура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Елда зрна(350 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Мелени кикирики(1 Чаша)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Маслиново масло(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Елдата потопете ја во вода и оставете ја да нанабри преку ноќ, а потоа сварете ја заедно со сечканите печурки.
  2. Кога ќе омекнат печурките, тргнете го варивото од оган.
  3. Додајте ги мелените кикирики и црвениот пипер.
  4. Зачинетете ги по вкус, со масло, сол, бибер и сето тоа убаво измешајте го.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: