Рецепти
Италијански крокети со шунка Ана Ристеска

Лесно италијанско предјадење кое може да го послужите со тартар сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(60 Грама)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Брашно(8 Супени лажици)

Млеко(500 Милилитри)

Јајце(1 )

Шунка(ситно сечкна 3 Супени лажици)

Сирење(рендано 1 Чаша)

Јајце(1 за похување )

Брашно(1 чаша за похување )

Лебни трошки(1 чаша за похување )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во тава на оган го ставаме путерот да се растопи. Го додаваме магдоносот и пржиме 1-2 минути.
  2. Во тавата постепено ги додаваме брашното и млакото млеко. Мешаме на тивок оган додека добиеме густа смеса, околу 10 минути.
  3. Тавата ја тргаме од оган. Во неа ги додаваме јајцето, шунката и сирењето и добро промешуваме.
  4. Ја оставаме смесата малку да се излади за да можеме да ги направиме крокетите во саканиот облик.
  5. Потоа крокетите ги валкаме во брашно, па во разматено јајце и на крај лебните ронки. Ги пржиме во загреано масло.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: