Рецепти
Италијански крокети со шунка Ана Ристеска

Лесно италијанско предјадење кое може да го послужите со тартар сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(60 Грама)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Брашно(8 Супени лажици)

Млеко(500 Милилитри)

Јајце(1 )

Шунка(ситно сечкна 3 Супени лажици)

Сирење(рендано 1 Чаша)

Јајце(1 за похување )

Брашно(1 чаша за похување )

Лебни трошки(1 чаша за похување )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во тава на оган го ставаме путерот да се растопи. Го додаваме магдоносот и пржиме 1-2 минути.
  2. Во тавата постепено ги додаваме брашното и млакото млеко. Мешаме на тивок оган додека добиеме густа смеса, околу 10 минути.
  3. Тавата ја тргаме од оган. Во неа ги додаваме јајцето, шунката и сирењето и добро промешуваме.
  4. Ја оставаме смесата малку да се излади за да можеме да ги направиме крокетите во саканиот облик.
  5. Потоа крокетите ги валкаме во брашно, па во разматено јајце и на крај лебните ронки. Ги пржиме во загреано масло.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: