Рецепти
Јагнешко во рерна
Едноставен рецепт за сочно јагнешко месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути
- Исечкајте го рузмаринот. Излупете го лукот и исечете го на половина по должина.
- Со нож направете рез во месото и во него ставете малку рузмарин и половина чешне лук. Направете уште 3 реза во месото и наполнете ги на истиот начин.
- Протријте го месото со сол, полијте го со масло, ставете го во тава и печете го на 150 степени 2 часа.
- Вртете го повремено за да се испече рамномерно.
- За време на печењето месото полевајте го со масло, но немојте да го полевате со сосот од печењето, доколку површината на месото не е добо заруменета, зголемета ја температурата на 200 степени.
- Кога месото, оставете го да отстои 20 минути, потоа исечете го и сервирајте го со печени компири.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во