Рецепти
Јагнешко во рерна Ана Ристеска

Едноставен рецепт за сочно јагнешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1 Килограм)

Масло(4 Супени лажици)

Рузмарин(1 Гранче)

Лук(2 Чешниња)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Исечкајте го рузмаринот. Излупете го лукот и исечете го на половина по должина.
  2. Со нож направете рез во месото и во него ставете малку рузмарин и половина чешне лук. Направете уште 3 реза во месото и наполнете ги на истиот начин.
  3. Протријте го месото со сол, полијте го со масло, ставете го во тава и печете го на 150 степени 2 часа.
  4. Вртете го повремено за да се испече рамномерно.
  5. За време на печењето месото полевајте го со масло, но немојте да го полевате со сосот од печењето, доколку површината на месото не е добо заруменета, зголемета ја температурата на 200 степени.
  6. Кога месото, оставете го да отстои 20 минути, потоа исечете го и сервирајте го со печени компири.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: