Рецепти
Јагнешко во рерна Ана Ристеска

Едноставен рецепт за сочно јагнешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1 Килограм)

Масло(4 Супени лажици)

Рузмарин(1 Гранче)

Лук(2 Чешниња)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Исечкајте го рузмаринот. Излупете го лукот и исечете го на половина по должина.
  2. Со нож направете рез во месото и во него ставете малку рузмарин и половина чешне лук. Направете уште 3 реза во месото и наполнете ги на истиот начин.
  3. Протријте го месото со сол, полијте го со масло, ставете го во тава и печете го на 150 степени 2 часа.
  4. Вртете го повремено за да се испече рамномерно.
  5. За време на печењето месото полевајте го со масло, но немојте да го полевате со сосот од печењето, доколку површината на месото не е добо заруменета, зголемета ја температурата на 200 степени.
  6. Кога месото, оставете го да отстои 20 минути, потоа исечете го и сервирајте го со печени компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: