Рецепти
Кнедли од компири Ана Ристеска

Вкусно предјадење од компири со кашкавал со кое пријатно ќе ги изненадите гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Брашно(500 Грама)

Јајце(2 )

Рендан кашкавал

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Компирот се мие, се лупи, се сечка и се вари. Добро се процедува, па се пасира.
  2. Во пасираниот компир се додаваат јајцата и брашното. Се посолува по вкус и се меша додека се соединат состојките.
  3. Од добиената смеса, со дланки се обликуваат топчиња кои се ставаат во зовриена вода. Се варат додека испливаат на површината.
  4. Кашкавалот се ренда во посебна чинија, па во него се валкаат сварените кнедли. Се редат во чинија за да се растопи кашкавалот на нив.
  5. Можете да ги послужите со домашен доматен сос за вистинско уживање.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: