Рецепти
Мини ролати од тиквички Ана Ристеска

Здрава и безглутенска алтернатива за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рикота сирење(226 Грама)

Кравјо сирење(113 Грама)

Рендан пармезан(3 Супени лажици)

Свеж магдонос(2 Супена лажица)

Свеж босилек(1 Супена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Лук во прав(1/4 Кафена лажица)

Тиквичка(2 )

Колбас(1 )

Доматен сос(1 Чаша)

Моцарела сирење(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Ставете ги рикота сирењето, кравјото сирење, пармезанот, магдоносот, босилек, сол, лук во прав и малку црн пипер во блендер и убаво измешајте ги
  2. Ставете ја смесата во еден сад и оставете ја во фрижидер да се лади
  3.  Исечете ги тиквичките на тенки парчиња по должина
  4. Зачинете си од двете страни со сол и малку масло и ставете ги да се пржат на загреано тавче околу 2 минути по страна
  5. Кога ќе завршите со пржењето, тргнете ги тиквичките на страна да се оладат
  6. Од кога филот и тиквичките ќе бидат убаво оладени, загрејте ја рерната на 200 °C
  7. Подмачкајте една тава за печење со малку маслиново масло
  8. Распоредете 1/4 чаша од маринара сосот во тавата
  9. Секое парче пржена тиквичка премачкајте го од едната страна со една лажичка од филот од сирење и наросете го со неколку парчиња ситно исечкана кобасица
  10. Така подготвените тиквички свиткајте ги во форма на ролат и наредете ги во тавата
  11. Прелијте ги одозгора со останатиот маринара сос и со ренданата моцарела
  12. Печете ги околу 20-25 минути или додека моцарелата не се стопи
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: