Рецепти
Лиснати триаголници Ана Ѓорова

Лиснати триаголници што може да ги јадете со разни намази, салати, месо и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Масло(2 Чаши)

Маргарин(1 )

Сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, 1 лажица сол и 2 чаши масло. Тестото се остава да отстои во фрижидер 20 минути.
  2. Се вади тестото од фрижидерот и се расукува кора, врз неа се ренда 1/2 од маргаринот, се свиткува и се враќа во фрижидер да стои 10 минути.

pastasfoglia

3. Повторно се вади од фрижидерот и се повторува претходната постапка со 1/2 маргарин и се враќа во фрижидер.

4. На крај свитканата кора се вади од фрижидер и се расукува.

5. Од неа се прават триаголници и се редат во подмачкан плех, па се печат додека да заруменат.

Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: