Рецепти
Лиснати триаголници
Лиснати триаголници што може да ги јадете со разни намази, салати, месо и слично
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Се замесува тесто од брашното, 1 лажица сол и 2 чаши масло. Тестото се остава да отстои во фрижидер 20 минути.
- Се вади тестото од фрижидерот и се расукува кора, врз неа се ренда 1/2 од маргаринот, се свиткува и се враќа во фрижидер да стои 10 минути.
3. Повторно се вади од фрижидерот и се повторува претходната постапка со 1/2 маргарин и се враќа во фрижидер.
4. На крај свитканата кора се вади од фрижидер и се расукува.
5. Од неа се прават триаголници и се редат во подмачкан плех, па се печат додека да заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во