Рецепти
Лиснато тесто со шунка Ана Ристеска

Лесно печиво со готово тесто кое е супер предјадење или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(900 Грама)

Шунка(200 Грама)

Рендан кашкавал(80 Грама)

Путер(60 Грама)

Бадеми(60 Грама)

Брашно(40 Грама)

Млеко(6 Децилитри)

Јајце(1 )

Морско оревче

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Одмрзнатото тесто расукајте го на 1,5 см дебелина и исечете 16 кругови.
  2. Распоредете ги на навлажнет плех, па секој круг во средината малку притеснете го со прст. Премачкајте ги со изматено јајце.
  3. Печете ги 15 минути во рерна загреана на 200 степени.
  4. За филот направете сосо бешамел од брашното, путерот и млекото. Варете го 10 минути, посолете го и зачинете го со морското оревче.
  5. Ставете го кашкавалот и двапати мелената шунка. Наполнете ги со оваа смеса испечените кругови и посипете ги со бадемите.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: