Рецепти
Лиснато тесто со шунка Ана Ристеска

Лесно печиво со готово тесто кое е супер предјадење или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(900 Грама)

Шунка(200 Грама)

Рендан кашкавал(80 Грама)

Путер(60 Грама)

Бадеми(60 Грама)

Брашно(40 Грама)

Млеко(6 Децилитри)

Јајце(1 )

Морско оревче

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Одмрзнатото тесто расукајте го на 1,5 см дебелина и исечете 16 кругови.
  2. Распоредете ги на навлажнет плех, па секој круг во средината малку притеснете го со прст. Премачкајте ги со изматено јајце.
  3. Печете ги 15 минути во рерна загреана на 200 степени.
  4. За филот направете сосо бешамел од брашното, путерот и млекото. Варете го 10 минути, посолете го и зачинете го со морското оревче.
  5. Ставете го кашкавалот и двапати мелената шунка. Наполнете ги со оваа смеса испечените кругови и посипете ги со бадемите.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: