Рецепти
Медалјони од тиквички
Пржени тиквички со салама и кашкавал за вкусно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Излупете ги тиквичките и исечете ги на тркалца. Посолете ги и оставете ги да отстојат неколку минути за да омекнат.
- Саламата и кашкавалот исечете ги на ленти со иста големина како и тиквичките, но многу потенки.
- Наредете ги тркалцата тиквички на тепсија, па лентите салама, потоа кашкавалот. Завршете со кругови тиквичка (како сендвич).
- Јајцата изматете ги со малку млеко и со брашно за да се добие смеса како за палачинки.
- Во длабока тава налејте малку масло и оставете на оган добро да се загрее.
- Потоа медалјоните натопете ги во смесата од јајца, потоа извалкајте ги во лебни трошки и веднаш ставете ги да се пржат на врелото масло. Пржете го секој медалјон од двете страни убаво да зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во