Рецепти
Медалјони од тиквички Ана Ѓорова

Пржени тиквички со салама и кашкавал за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупете ги тиквичките и исечете ги на тркалца. Посолете ги и оставете ги да отстојат неколку минути за да омекнат.
  2. Саламата и кашкавалот исечете ги на ленти со иста големина како и тиквичките, но многу потенки.
  3. Наредете ги тркалцата тиквички на тепсија, па лентите салама, потоа кашкавалот. Завршете со кругови тиквичка (како сендвич).
  4. Јајцата изматете ги со малку млеко и со брашно за да се добие смеса како за палачинки.
  5. Во длабока тава налејте малку масло и оставете на оган добро да се загрее.
  6. Потоа медалјоните натопете ги во смесата од јајца, потоа извалкајте ги во лебни трошки и веднаш ставете ги да се пржат на врелото масло. Пржете го секој медалјон од двете страни убаво да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: