Рецепти
Медалјони од тиквички Ана Ѓорова

Пржени тиквички со салама и кашкавал за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупете ги тиквичките и исечете ги на тркалца. Посолете ги и оставете ги да отстојат неколку минути за да омекнат.
  2. Саламата и кашкавалот исечете ги на ленти со иста големина како и тиквичките, но многу потенки.
  3. Наредете ги тркалцата тиквички на тепсија, па лентите салама, потоа кашкавалот. Завршете со кругови тиквичка (како сендвич).
  4. Јајцата изматете ги со малку млеко и со брашно за да се добие смеса како за палачинки.
  5. Во длабока тава налејте малку масло и оставете на оган добро да се загрее.
  6. Потоа медалјоните натопете ги во смесата од јајца, потоа извалкајте ги во лебни трошки и веднаш ставете ги да се пржат на врелото масло. Пржете го секој медалјон од двете страни убаво да зарумени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: