Рецепти
Мини пити со праз Ана Ѓорова

Декоративни пити кои се подготвуваат многу едноставно, тоа што ви е потребно се соодветни кружни калапчиња за печење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(150 Грама)

Брашно(20 Грама)

Путер(90 Грама)

Праз(2 )

Млеко(2 Децилитри)

Јајце(1 )

Рендан кашкавал(80 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Измешајте го интегралното брашно со 70 грама путер и со малку сол. Мешајте го тестото и изронете го меѓу рацете. Додајте 0,5 дл ладна вода и продолжете да месите сè додека не добиете хомогено тесто. Завиткајте го тестото во фолија и оставете го 30 минути во фрижидер.
  2. Ситно исечканиот праз ставете го во тава со останатиот путер, сол и 1 црпалка топла вода, па пржете го 10 минути. Посипете го со белото брашно, полијте го со млекото и пржете уште 5 минути.
  3. Оставете го празот настрана да се олади, па додајте го ренданиот кашкавал и јајцето.
  4. Расукајте го тестото и исечете го на 8 кругови со кои ќе прекриете 8 калапи со дијаметар од 8 см. Наполнете ги со кремот од праз и печете ги 25 минути на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: