Рецепти
Мини пици Ана Ѓорова

Одлични се како предјадење за разни пригоди, а и за вечера со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Млеко(500 Милилитри)

Јајце(1 )

Масло(1 филџан )

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Оцет(1 Супена лажица)

Квасец(1 )

Кашкавал(500 Грама)

Шунка(300 Грама)

Зелени маслинки

Црни маслинки

Домат

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Квасецот се растопува во млекото (претходно малку стоплено) и во него се додаваат шеќер, сол, оцет, 1 јајце и 1 филџан (неполн) масло.
  2. Сите состојки убаво се мешаат и во нив се додава брашното и се продолжува со месење на тестото.
  3. Кога убаво ќе се измеси, се остава да стаса околу 50 минути.
  4. Потоа се размесува тестото на мали крукчиња и се редат во подмачкано плехче.
  5. Секое крукче се развлекува на набрашнета маса и се премачкува прво со кечап, врз него кашкавал, шунка или чајна, сечкани маслинки и кругови домати.
  6. Секоја пица на крај се наросува со оригано.
  7. Пиците се печат во загреана рерна на 250°C околу 20 минути. Се јадат топли.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: