Рецепти
Модри патлиџани на скара Ана Ѓорова

Лесно и брзо летно предјадење што оди одлично и во комбинација со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги, исушете ги со крпа (не ги лупете) и исечете ги на ленти по должина (со дебелина од околу половина сантиметар).
  2. Потоа испечете ги на намастена грил-тава од двете страни или на скара додека омекнат и добијат убава боја.
  3. Во сад измешајте ги маслото, оцетот, сечканиот лук и пиперка, сол, бибер и нане.
  4. Прелијте ги печените модри патлиџани и оставете ги 30 минути да впијат пред послужување.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: