Рецепти
Модри патлиџани на скара Ана Ѓорова

Лесно и брзо летно предјадење што оди одлично и во комбинација со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги, исушете ги со крпа (не ги лупете) и исечете ги на ленти по должина (со дебелина од околу половина сантиметар).
  2. Потоа испечете ги на намастена грил-тава од двете страни или на скара додека омекнат и добијат убава боја.
  3. Во сад измешајте ги маслото, оцетот, сечканиот лук и пиперка, сол, бибер и нане.
  4. Прелијте ги печените модри патлиџани и оставете ги 30 минути да впијат пред послужување.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: