Рецепти
Нафора Ана Ѓорова

Одлично македонско мезе што оди во комбинација со печено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(3-4 Парчиња)

Маслиново масло(1-2 Супени лажици)

Буковец(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сирење(200-250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Употребете бајат леб и исечете го на коцки.
  2. Потоа во сад измешајте го со вегетата, ориганото и со маслото.
  3. Лебот пропржете го во тава со постојано мешање додека парченцата убаво се потпечат, но внимавајте да не ги изгорите. Можете да ги испечете и на скара каде што го испековте месото за да добијат од аромата.
  4. Печете ги додека станат крцкави, а потоа одозгора наросете буковец и сол и изрендајте го свежото бело сирење. Промешајте и послужете.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: