Рецепти
Нафора Ана Ѓорова

Одлично македонско мезе што оди во комбинација со печено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(3-4 Парчиња)

Маслиново масло(1-2 Супени лажици)

Буковец(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сирење(200-250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Употребете бајат леб и исечете го на коцки.
  2. Потоа во сад измешајте го со вегетата, ориганото и со маслото.
  3. Лебот пропржете го во тава со постојано мешање додека парченцата убаво се потпечат, но внимавајте да не ги изгорите. Можете да ги испечете и на скара каде што го испековте месото за да добијат од аромата.
  4. Печете ги додека станат крцкави, а потоа одозгора наросете буковец и сол и изрендајте го свежото бело сирење. Промешајте и послужете.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: