Рецепти
Намаз од рукола Ана Ѓорова

Се служи со потпечено лепче со лук и ротквици за предјадење или лесен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Рукола(неколку листови )

Крем сирење(200 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Свежата рукола добро измијте ја и исушете ја, па ситно исечкајте ја.
  2. Заедно со крем сирењето, маслото и со малку сол и црвен пипер изблендирајте ги додека добиете хомоген крем.
  3. Лепчињата потпечете ги и истријте ги со чешнињата лук, така што убаво ќе впијат од аромата. Нанесете и неколку парчиња лук од тоа што ќе ви остане.
  4. Потоа премачкајте ги со намазот и послужете ги со свежи домати.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: