Рецепти
Намаз од рукола
Се служи со потпечено лепче со лук и ротквици за предјадење или лесен оброк
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(4 Парчиња)
Рукола(неколку листови )
Крем сирење(200 Грама)
Лук(2 Чешниња)
Маслиново масло(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Свежата рукола добро измијте ја и исушете ја, па ситно исечкајте ја.
- Заедно со крем сирењето, маслото и со малку сол и црвен пипер изблендирајте ги додека добиете хомоген крем.
- Лепчињата потпечете ги и истријте ги со чешнињата лук, така што убаво ќе впијат од аромата. Нанесете и неколку парчиња лук од тоа што ќе ви остане.
- Потоа премачкајте ги со намазот и послужете ги со свежи домати.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во