Рецепти
Намаз од рукола Ана Ѓорова

Се служи со потпечено лепче со лук и ротквици за предјадење или лесен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Рукола(неколку листови )

Крем сирење(200 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Свежата рукола добро измијте ја и исушете ја, па ситно исечкајте ја.
  2. Заедно со крем сирењето, маслото и со малку сол и црвен пипер изблендирајте ги додека добиете хомоген крем.
  3. Лепчињата потпечете ги и истријте ги со чешнињата лук, така што убаво ќе впијат од аромата. Нанесете и неколку парчиња лук од тоа што ќе ви остане.
  4. Потоа премачкајте ги со намазот и послужете ги со свежи домати.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: