Рецепти
Печен зајак на кромид Ана Ѓорова

Прекрасен рецепт за дивеч приготвен на македонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 1/2 Килограм)

Кромид(400 Грама)

Масло(250 Грама)

Сол(3 Кафени лажици)

Бибер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 170 минути

  1. Зајакот се чисти, се одделуваат бутовите и грбот, се посолува како и секое друго месо за печење и се посипува со бибер.
  2. Месото потребно е да отстои преку ноќ.
  3. Кромидот се сече на покрупно и во садот за печење се става 250 грама зејтин, месото и кромидот и сето ова се растресува за да се измешаат состојките.
  4. Се пече два и пол часа на 150°C со покриена тава, а потоа се трга капакот и се пече уште дваесетина минути за да фати месото кора одозгора.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: