Рецепти
Пиле со кокос на индонезиски начин Ана Ѓорова

Ароматично пилешко месо во интересен сос – специјалитет приготвен на индонезиски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 )

Див (мечкин) лук(1 Гранче)

Лук(2 Чешниња)

Кокосови снегулки(3 Супени лажици)

Пченкарно масло(0.5 Децилитар)

Пилешка супа(2 Децилитри)

Доматен сос(1 Децилитар)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Чили пиперка(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Ѓумбир(1 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во длабока тава на оган стопете маргарин и додајте го исечканиот свеж ѓумбир, чили пиперката, дивиот лук и исечканиот лук, а потоа ставете го посоленото пиле и пржете го со состојките од двете страни.
  2. По неколку минути додајте го ренданиот кокос и кората од лимон, полијте со готовата пилешка супа и оставете на оган.
  3. Кога месото ќе омекне, додајте го сосот од домати помешан со пченкарниот скроб и оставете смесата да зоврие.
  4. Послужете го пилешкото месо со печурки и ориз и декорајте со чили пиперка и млад кромид.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: