Рецепти
Пиле со кокос на индонезиски начин Ана Ѓорова

Ароматично пилешко месо во интересен сос – специјалитет приготвен на индонезиски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 )

Див (мечкин) лук(1 Гранче)

Лук(2 Чешниња)

Кокосови снегулки(3 Супени лажици)

Пченкарно масло(0.5 Децилитар)

Пилешка супа(2 Децилитри)

Доматен сос(1 Децилитар)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Чили пиперка(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Ѓумбир(1 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во длабока тава на оган стопете маргарин и додајте го исечканиот свеж ѓумбир, чили пиперката, дивиот лук и исечканиот лук, а потоа ставете го посоленото пиле и пржете го со состојките од двете страни.
  2. По неколку минути додајте го ренданиот кокос и кората од лимон, полијте со готовата пилешка супа и оставете на оган.
  3. Кога месото ќе омекне, додајте го сосот од домати помешан со пченкарниот скроб и оставете смесата да зоврие.
  4. Послужете го пилешкото месо со печурки и ориз и декорајте со чили пиперка и млад кромид.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: