Рецепти
Пилешка супа со киноа и лимон Ана Ристеска

Брза и едноставна пилешка супа за топло и вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 )

Морков(сечкан 2 Чаши)

Целер(2 Стогчиња)

Пилешка супа(6 Чаши)

Естрагон (Тарос)(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Ловоров лист(2 Листови)

Киноа зрна(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(3 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(од 1 лимон )

Пилешко месо(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. На тенџете загрејте го маслото и ставете ги сечканите морков, кромидот и целерот и гответе ги 5 минути додека да омекнат.
  2. Додајте ја пилешката супа, таросот, сол, бибер и ловоровиот лист. Кога ќе почне да врие додајте ка киноата, намалете ја температурата и варарете ја супата уште 20 минути.
  3. Додајте го сокот и кората од лимон и свареното пилешко месо. Послужете ја топла.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: