Рецепти
Пилешка супа со киноа и лимон
Брза и едноставна пилешка супа за топло и вкусно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Кромид(1 )
Морков(сечкан 2 Чаши)
Целер(2 Стогчиња)
Пилешка супа(6 Чаши)
Естрагон (Тарос)(1 Кафена лажица)
Ловоров лист(2 Листови)
Киноа зрна(1/2 Чаша)
Свеж сок од лимон(3 Супени лажици)
Рендана кора од лимон(од 1 лимон )
Пилешко месо(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- На тенџете загрејте го маслото и ставете ги сечканите морков, кромидот и целерот и гответе ги 5 минути додека да омекнат.
- Додајте ја пилешката супа, таросот, сол, бибер и ловоровиот лист. Кога ќе почне да врие додајте ка киноата, намалете ја температурата и варарете ја супата уште 20 минути.
- Додајте го сокот и кората од лимон и свареното пилешко месо. Послужете ја топла.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во