Рецепти
Пилешка супа со киноа и лимон Ана Ристеска

Брза и едноставна пилешка супа за топло и вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 )

Морков(сечкан 2 Чаши)

Целер(2 Стогчиња)

Пилешка супа(6 Чаши)

Естрагон (Тарос)(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Ловоров лист(2 Листови)

Киноа зрна(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(3 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(од 1 лимон )

Пилешко месо(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. На тенџете загрејте го маслото и ставете ги сечканите морков, кромидот и целерот и гответе ги 5 минути додека да омекнат.
  2. Додајте ја пилешката супа, таросот, сол, бибер и ловоровиот лист. Кога ќе почне да врие додајте ка киноата, намалете ја температурата и варарете ја супата уште 20 минути.
  3. Додајте го сокот и кората од лимон и свареното пилешко месо. Послужете ја топла.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: