Рецепти
Пилешки ролат со блитва
Вкусен ролат од пилешко месо, блитва и морков
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(2 Парчиња)
Блитва(неколку листови )
Морков(1 )
Лук(1 Чешне)
Бело вино(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа
- Парчињата месо исечете ги тенко, посолете ги, зачинете ги со мелен бел пипер, па над секое наредете неколку листови блитва.
- Морковот изрендајте го, а лукот исечкајте го многу ситно.
- Потоа редете по малку од морковот и лукот над блитвата. Наредете ги двете парчиња месо едно над друго, па завиткајте ги во ролат.
- Ролатот врзете го со кујнски конец или зацврстете го со чепкалки и полејте чаша бело вино во кое имате претходно ставено едно гранче рузмарин.
- Покријте со фолија и печете го два и пол часа на 200 степени. Пред крај тргнете ја фолијата за да добие месото убава румена боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во