Рецепти
Пилешки ролат со блитва Ана Ѓорова

Вкусен ролат од пилешко месо, блитва и морков

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(2 Парчиња)

Блитва(неколку листови )

Морков(1 )

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло

Бело вино(1 Чаша)

Сол

Бел пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Парчињата месо исечете ги тенко, посолете ги, зачинете ги со мелен бел пипер, па над секое наредете неколку листови блитва.
  2. Морковот изрендајте го, а лукот исечкајте го многу ситно.
  3. Потоа редете по малку од морковот и лукот над блитвата. Наредете ги двете парчиња месо едно над друго, па завиткајте ги во ролат.
  4. Ролатот врзете го со кујнски конец или зацврстете го со чепкалки и полејте чаша бело вино во кое имате претходно ставено едно гранче рузмарин.
  5. Покријте со фолија и печете го два и пол часа на 200 степени. Пред крај тргнете ја фолијата за да добие месото убава румена боја.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: