Рецепти
Пилешки ролат со блитва Ана Ѓорова

Вкусен ролат од пилешко месо, блитва и морков

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(2 Парчиња)

Блитва(неколку листови )

Морков(1 )

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло

Бело вино(1 Чаша)

Сол

Бел пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Парчињата месо исечете ги тенко, посолете ги, зачинете ги со мелен бел пипер, па над секое наредете неколку листови блитва.
  2. Морковот изрендајте го, а лукот исечкајте го многу ситно.
  3. Потоа редете по малку од морковот и лукот над блитвата. Наредете ги двете парчиња месо едно над друго, па завиткајте ги во ролат.
  4. Ролатот врзете го со кујнски конец или зацврстете го со чепкалки и полејте чаша бело вино во кое имате претходно ставено едно гранче рузмарин.
  5. Покријте со фолија и печете го два и пол часа на 200 степени. Пред крај тргнете ја фолијата за да добие месото убава румена боја.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: