Рецепти
Пилешки ролат со блитва Ана Ѓорова

Вкусен ролат од пилешко месо, блитва и морков

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(2 Парчиња)

Блитва(неколку листови )

Морков(1 )

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло

Бело вино(1 Чаша)

Сол

Бел пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Парчињата месо исечете ги тенко, посолете ги, зачинете ги со мелен бел пипер, па над секое наредете неколку листови блитва.
  2. Морковот изрендајте го, а лукот исечкајте го многу ситно.
  3. Потоа редете по малку од морковот и лукот над блитвата. Наредете ги двете парчиња месо едно над друго, па завиткајте ги во ролат.
  4. Ролатот врзете го со кујнски конец или зацврстете го со чепкалки и полејте чаша бело вино во кое имате претходно ставено едно гранче рузмарин.
  5. Покријте со фолија и печете го два и пол часа на 200 степени. Пред крај тргнете ја фолијата за да добие месото убава румена боја.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: