Рецепти
Пилешки ролат со блитва Ана Ѓорова

Вкусен ролат од пилешко месо, блитва и морков

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(2 Парчиња)

Блитва(неколку листови )

Морков(1 )

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло

Бело вино(1 Чаша)

Сол

Бел пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Парчињата месо исечете ги тенко, посолете ги, зачинете ги со мелен бел пипер, па над секое наредете неколку листови блитва.
  2. Морковот изрендајте го, а лукот исечкајте го многу ситно.
  3. Потоа редете по малку од морковот и лукот над блитвата. Наредете ги двете парчиња месо едно над друго, па завиткајте ги во ролат.
  4. Ролатот врзете го со кујнски конец или зацврстете го со чепкалки и полејте чаша бело вино во кое имате претходно ставено едно гранче рузмарин.
  5. Покријте со фолија и печете го два и пол часа на 200 степени. Пред крај тргнете ја фолијата за да добие месото убава румена боја.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: