Рецепти
Пире од грав (посно) Ана Ѓорова

Вкусен гарнир од грав и кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(500 Грама)

Кромид(3 Главици)

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер(малку )

Сол

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот се мие и се вари. Откако ќе проврие, водата се фрла, се налева нова вода и се додаваат 3 главици исечкан кромид. Гравот се вари додека да омекне.
  2. Кога ќе се свари, се цеди, а водата се чува. Гравот се пасира.
  3. Во лонец се става масло и брашно и се пржи, па се додава црвен пипер. Запршката се става врз гравот, сè убаво заедно се меша, се посолува, се прелива со водата во која се вареше гравот и се остава да се вари заедно со запршката уште некое време.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: