Рецепти
Пирошки од варени компири
Превкусни пирошки со тесто од компири кои се одлично предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(5 )
Маргарин(250 Грама)
Квасец(1 )
Прашок за печиво(1 Пакување)
Жолчка од јајце(5 )
Сол(по потреба )
Брашно(по потреба за потврдо тесто )
Белка од јајце(5 )
Сусам(100 Грама)
Лебни трошки(100 Грама)
Кечап(по желба )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Компирите се варат, се пасираат да нема грутки, се ладат и се додава квасецот.
- Се додават и жолчките, маргаринот, брашното, панко, сол и зачин.
- Се змасува тесто кое треба убаво да стаса, а потоа се прават пирошки во форма на школка.
- Се филуваат со рендан кашкавал, рендана шунка и малку кечап.
- Се потопуваат во изматените белки, па во сусамот измешан со лебните трошки. Се оставаат повторно да нараснат и се пржат во врело масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во