Рецепти
Пирошки од варени компири Ана Ристеска

Превкусни пирошки со тесто од компири кои се одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(5 )

Маргарин(250 Грама)

Квасец(1 )

Прашок за печиво(1 Пакување)

Жолчка од јајце(5 )

Сол(по потреба )

Брашно(по потреба за потврдо тесто )

Белка од јајце(5 )

Сусам(100 Грама)

Лебни трошки(100 Грама)

Кашкавал

Шунка

Кечап(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Компирите се варат, се пасираат да нема грутки, се ладат и се додава квасецот.
  2. Се додават и жолчките, маргаринот, брашното, панко, сол и зачин.
  3. Се змасува тесто кое треба убаво да стаса, а потоа се прават пирошки во форма на школка.
  4. Се филуваат со рендан кашкавал, рендана шунка и малку кечап.
  5. Се потопуваат во изматените белки, па во сусамот измешан со лебните трошки. Се оставаат повторно да нараснат и се пржат во врело масло.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: