Рецепти
Пита од ориз и праз (посно) Ана Ристеска

Посна пита со праз, погодна за секакви пости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(10 )

Праз(10 страка )

Ориз(100 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Белиот дел од празот ситно исечете го и во малку масло пропржете го додека не омекне.
  2. Во солена вода обарете го оризот. Исцедениот ориз измешајте го со празот и уште малку пржете, а потоа ставете сол и бибер.
  3. Тавчете намрсете го од сите страни. Ставете две кори, намастете ги, сипајте дел од филот, па пак две намастени кори и фил и се додека целиот материјал не се потроши.
  4. Редењето завршете го со кора, премачкајте ја со масло и питата печете ја во загреана рерна.
  5. Испечената пита испрскајте ја со вода и покријте ја со платнена крпа.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: