Рецепти
Пита од ориз и праз (посно) Ана Ристеска

Посна пита со праз, погодна за секакви пости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(10 )

Праз(10 страка )

Ориз(100 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Белиот дел од празот ситно исечете го и во малку масло пропржете го додека не омекне.
  2. Во солена вода обарете го оризот. Исцедениот ориз измешајте го со празот и уште малку пржете, а потоа ставете сол и бибер.
  3. Тавчете намрсете го од сите страни. Ставете две кори, намастете ги, сипајте дел од филот, па пак две намастени кори и фил и се додека целиот материјал не се потроши.
  4. Редењето завршете го со кора, премачкајте ја со масло и питата печете ја во загреана рерна.
  5. Испечената пита испрскајте ја со вода и покријте ја со платнена крпа.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: