Рецепти
Пита со ананас Ана Ристеска

Овој рецепт може да го послужите со сладолед од ванила. Нема да погрешите!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Путер(125 Грама)

Сол(5 Грама)

Вода(50 Милилитри)

Ананас во конзерва(1 Пакување)

Мармалад од кајсии(150 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 210 минути

  1. Во брашното се прави вдлабнатина, се става путерот исечен на парчиња и со раце се меша од брашното кон путерот.
  2. Се додава солта со вода и се замесува тесто кое треба да биде сипкаво. Убаво се замесува, се остава да постои околу 10тина минути на собна температура и повторно се меси.
  3. Се прави топка, се витка во чиста крпа и се држи околу три часа на студено место.
  4. По изминатото време, тестото се тенчи и се пренесува во помачкана тркалезна тава за печење и се боцка со вилушка.
  5. Се пече на умерено загреана рерна околу 220 степени околу половина час.
  6. Печената кора се вади на чинија, па кога ќе се олади се редат тркалцата од ананас, се премачкува со мармалад изматен со рум и се украсува повторно со ананас.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: