Рецепти
Пита со ананас Ана Ристеска

Овој рецепт може да го послужите со сладолед од ванила. Нема да погрешите!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Путер(125 Грама)

Сол(5 Грама)

Вода(50 Милилитри)

Ананас во конзерва(1 Пакување)

Мармалад од кајсии(150 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 210 минути

  1. Во брашното се прави вдлабнатина, се става путерот исечен на парчиња и со раце се меша од брашното кон путерот.
  2. Се додава солта со вода и се замесува тесто кое треба да биде сипкаво. Убаво се замесува, се остава да постои околу 10тина минути на собна температура и повторно се меси.
  3. Се прави топка, се витка во чиста крпа и се држи околу три часа на студено место.
  4. По изминатото време, тестото се тенчи и се пренесува во помачкана тркалезна тава за печење и се боцка со вилушка.
  5. Се пече на умерено загреана рерна околу 220 степени околу половина час.
  6. Печената кора се вади на чинија, па кога ќе се олади се редат тркалцата од ананас, се премачкува со мармалад изматен со рум и се украсува повторно со ананас.
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Торта фантазија
Чоколадни кроасани
Филе Велингтон
Највкусни крофни
Руски колач со афион
Печен ролат од свинско каре
Еврејски колач
Торта со слатко од зелени смокви
Чоколадна торта со суви сливи, урми и ореви
Мустаќи торта
Лиснати погачки
Флија
Француски крем кроасани
Крцкав стек со палента
Козињак со мармалад
Велигденска корпа
Пита со чаен колбас
Ролни со цимет
Тортелини со тиква
Визитарки (посно)
Спонзор торта
Какао торта со фил од чоколадо
Влашка пита
Мини пити со спанаќ и сирење
Свинска пача
Кростата од кајсии
Домашен леб
Полнет венец

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: