Рецепти
Пита со чаен колбас Ана Ристеска

Богат пита ролат со чаен колбас, кашкавал, сирење и јајца за вкусен ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Чаден колбас(100 Грама)

Пекорино кашкавал(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Путер(80 Грама)

Рендан кашкавал(30 Грама)

Квасец(25 Грама)

Јајце(2 варени )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 250 минути

  1. Измешајте го квасецот со 2 лажици брашно и 1/2 чаша млака вода. Оформете топче и оставете го да отстои половина час покриено со крпа.
  2. Останатото брашно сипете го врз рамна површина, во средината додајте го топчето квасец, 70 г омекнат путер, сирењето, малку млака вода, солта и биберот. Месете ја смесата 15 минути, а потоа оставете ја да отстои половина час.
  3. Расукајте го тестото до дебелина од 1 цм и врз него ставете ги исечканите јајца и чаден колбас, ренданиот кашкавал и пекорино кашкавалот исечен на коцки.
  4. Завиткајте го тестото во ролат, затворете ги краевите и свиткајте ги така што ќе направите прстен.
  5. Ставете ја питата во намастена тава, оставете ја 2 часа на собна температура, а потоа печете ја на 180 степени 1 час. Сервирајте ја ладна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: