Рецепти
Пита со чаен колбас Ана Ристеска

Богат пита ролат со чаен колбас, кашкавал, сирење и јајца за вкусен ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Чаден колбас(100 Грама)

Пекорино кашкавал(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Путер(80 Грама)

Рендан кашкавал(30 Грама)

Квасец(25 Грама)

Јајце(2 варени )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 250 минути

  1. Измешајте го квасецот со 2 лажици брашно и 1/2 чаша млака вода. Оформете топче и оставете го да отстои половина час покриено со крпа.
  2. Останатото брашно сипете го врз рамна површина, во средината додајте го топчето квасец, 70 г омекнат путер, сирењето, малку млака вода, солта и биберот. Месете ја смесата 15 минути, а потоа оставете ја да отстои половина час.
  3. Расукајте го тестото до дебелина од 1 цм и врз него ставете ги исечканите јајца и чаден колбас, ренданиот кашкавал и пекорино кашкавалот исечен на коцки.
  4. Завиткајте го тестото во ролат, затворете ги краевите и свиткајте ги така што ќе направите прстен.
  5. Ставете ја питата во намастена тава, оставете ја 2 часа на собна температура, а потоа печете ја на 180 степени 1 час. Сервирајте ја ладна.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: