Рецепти
Пита со чаен колбас
Богат пита ролат со чаен колбас, кашкавал, сирење и јајца за вкусен ручек за целото семејство
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ТешкоСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(300 Грама)
Чаден колбас(100 Грама)
Пекорино кашкавал(100 Грама)
Сирење(100 Грама)
Путер(80 Грама)
Рендан кашкавал(30 Грама)
Квасец(25 Грама)
Јајце(2 варени )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 250 минути
- Измешајте го квасецот со 2 лажици брашно и 1/2 чаша млака вода. Оформете топче и оставете го да отстои половина час покриено со крпа.
- Останатото брашно сипете го врз рамна површина, во средината додајте го топчето квасец, 70 г омекнат путер, сирењето, малку млака вода, солта и биберот. Месете ја смесата 15 минути, а потоа оставете ја да отстои половина час.
- Расукајте го тестото до дебелина од 1 цм и врз него ставете ги исечканите јајца и чаден колбас, ренданиот кашкавал и пекорино кашкавалот исечен на коцки.
- Завиткајте го тестото во ролат, затворете ги краевите и свиткајте ги така што ќе направите прстен.
- Ставете ја питата во намастена тава, оставете ја 2 часа на собна температура, а потоа печете ја на 180 степени 1 час. Сервирајте ја ладна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во