Рецепти
Пита со компири (посно) Ана Ристеска

Лесна компир пита, одлична како предјадење за постите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Вода

Сол

Компир(1,5 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Кромидот се пропржува и се додава во варениот и испасиран компир, се посолува и се додава бибер.
  2. Се замесува средно тесто од брашното, водата и солта и се остава да отсоти 10-15 минути.
  3. Тестото се дели на 5 дела, се размесува кора, се става од компирот и се завиткува. Се сечат парчиња и се редат во плех. Се пече на 250 степени додека зарумени.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: