Рецепти
Пита со компири (посно) Ана Ристеска

Лесна компир пита, одлична како предјадење за постите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Вода

Сол

Компир(1,5 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Кромидот се пропржува и се додава во варениот и испасиран компир, се посолува и се додава бибер.
  2. Се замесува средно тесто од брашното, водата и солта и се остава да отсоти 10-15 минути.
  3. Тестото се дели на 5 дела, се размесува кора, се става од компирот и се завиткува. Се сечат парчиња и се редат во плех. Се пече на 250 степени додека зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: