Рецепти
Пита со палента Ана Ристеска

Интересен рецепт од палента како вкусна идеја за појадок, предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Јогурт(200 Милилитри)

Газирана вода(200 Милилитри)

Палента(200 Грама)

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Масло(100 Милилитри)

Црни маслинки(сечкани 100 Грама)

Рендан кашкавал(150 Грама)

Пилешки гради(сечкани 150 Грама)

Сирење(дробено 150 Грама)

Зелена пиперка(сечкана 1 )

Домат(1 )

Сол

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во еден сад ги кршиме јајцата и потоа матиме 3 минути.
  2. Во изматените јајца ги додаваме газираната вода, јогуртот, палентата, брашното, прашокот за печиво и солта.
  3. Изматената смеса ја истураме во тепсија број 30.
  4. Во смесата почнуваме да ги редиме сечканите состојки, најпрво маслинките, потоа сирењето, па пилешките гради, кашкавалот, пиперката исечена на кругови како и црвениот домат. Се зачинува со оригано.
  5. Тепсијата се става да се шпече во загреана рерна на 250 степени околу 15 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: