Рецепти
Пита со палента Ана Ристеска

Интересен рецепт од палента како вкусна идеја за појадок, предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Јогурт(200 Милилитри)

Газирана вода(200 Милилитри)

Палента(200 Грама)

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Масло(100 Милилитри)

Црни маслинки(сечкани 100 Грама)

Рендан кашкавал(150 Грама)

Пилешки гради(сечкани 150 Грама)

Сирење(дробено 150 Грама)

Зелена пиперка(сечкана 1 )

Домат(1 )

Сол

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во еден сад ги кршиме јајцата и потоа матиме 3 минути.
  2. Во изматените јајца ги додаваме газираната вода, јогуртот, палентата, брашното, прашокот за печиво и солта.
  3. Изматената смеса ја истураме во тепсија број 30.
  4. Во смесата почнуваме да ги редиме сечканите состојки, најпрво маслинките, потоа сирењето, па пилешките гради, кашкавалот, пиперката исечена на кругови како и црвениот домат. Се зачинува со оригано.
  5. Тепсијата се става да се шпече во загреана рерна на 250 степени околу 15 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: