Рецепти
Пита со спанаќ и урда Ана Ѓорова

Лесна домашна пита

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Млеко(75 Милилитри)

Газирана вода(50 Милилитри)

Квасец(1/2 )

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Јајце(3 )

Маргарин(1/4 )

Спанаќ(200 Грама)

Урда(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од 1 јајце, брашното, млекото, киселата вода, пола свеж квасец, сол и шеќер, па потоа со маргарин се размесува неколку пати за да излезе лисната кора.
  2. Спанаќот се мие (може и било кое друго зелје) и се проврива во вода, па се цеди. Потоа се меша со 2 изматени јајца, се додава урдата и се изедначува смесата.
  3. Кората се става врз подмачкан плех, врз неа се истура филот, се ренда малку пармезан и се додава путер. Се пече 15 минути на 180 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: