Рецепти
Пица печиво
По желба може да ставите и зеленчуков фил (праз, спанаќ, сирење) – исто така ќе биде вкусно
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(800 Грама)
Жолчка од јајце(3 )
Квасец(1 )
Масло(200 Милилитри)
Сол(по вкус )
Јогурт(1 Чаша)
Оцет(1 Супена лажица)
Кашкавал(200 Грама)
Шунка(200 Грама)
Белка од јајце(3 )
Маргарин(1 за премачкување )
Јајце(1 за премачкување )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути + тестото да стаса
- Во еден сад се ставаат брашното, жолчките, малото, солта, оцетот, јогуртот и квасецот (претходно растворен во малку млака вода) и се замесува меко тесто.
- Тестото се дели на три дела. Од секој дел се сука по една кора.
- Се приготвува филот од кечап, сечкана салама, сечкан кашкавал, оригано, се додаваат и белките од јајцата, па добро се меша.
- Корите се премачкуваат со половина растопен маргарин, па се става филот, потоа се витка ролат и се сече на коцки како баклава.
- Ролатот се остава да стаса, па се премачкува со 1 јајце и се наросува со сусам по желба.
- На секое парче се става по малку маргарин и се пече на 180 степени околу 40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во