Рецепти
Пица печиво Ана Ѓорова

По желба може да ставите и зеленчуков фил (праз, спанаќ, сирење) – исто така ќе биде вкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(800 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Квасец(1 )

Масло(200 Милилитри)

Сол(по вкус )

Јогурт(1 Чаша)

Оцет(1 Супена лажица)

Суво оригано

Кечап

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

Белка од јајце(3 )

Маргарин(1 за премачкување )

Јајце(1 за премачкување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути + тестото да стаса

  1. Во еден сад се ставаат брашното, жолчките, малото, солта, оцетот, јогуртот и квасецот (претходно растворен во малку млака вода) и се замесува меко тесто.
  2. Тестото се дели на три дела. Од секој дел се сука по една кора.
  3. Се приготвува филот од кечап, сечкана салама, сечкан кашкавал, оригано, се додаваат и белките од јајцата, па добро се меша.
  4. Корите се премачкуваат со половина растопен маргарин, па се става филот, потоа се витка ролат и се сече на коцки како баклава.
  5. Ролатот се остава да стаса, па се премачкува со 1 јајце и се наросува со сусам по желба.
  6. На секое парче се става по малку маргарин и се пече на 180 степени околу 40 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: