Рецепти
Погачици со чварки и сирење Ана Ѓорова

Можеби е потребно подолго време за нивна подготовка, но овие печива се многу вкусни и погодни за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чварки(200 Грама)

Биено сирење(200 Грама)

Јајце(2 )

Млеко(150 Милилитри)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Квасец(20 Грама)

Брашно(500 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во длабок сад се мешаат иситнетите чварки, јајцата, млекото, маста, квасецот, брашното, солта и биберот. Се замесува тесто и се остава да отстои околу 20 минути.
  2. Се развлекува кора со сукало, се премачкува со маргарин, се превиткува 2-3 пати и се остава 30 минути на ладно место. Оваа постапка се повторува трипати.
  3. Последниот пат се развлекува кора, се вадат форми (по избор), се ставаат парченца сирење, се поклопува тестото, со прсти ги стискаме краевите и ги редиме во подмачкано тавче малку да нараснат.
  4. Одозгора погачиците се премачкуваат со жолчка и се печат на 200 степени околу 30 минути да заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: