Рецепти
Погачици со чварки и сирење Ана Ѓорова

Можеби е потребно подолго време за нивна подготовка, но овие печива се многу вкусни и погодни за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чварки(200 Грама)

Биено сирење(200 Грама)

Јајце(2 )

Млеко(150 Милилитри)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Квасец(20 Грама)

Брашно(500 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во длабок сад се мешаат иситнетите чварки, јајцата, млекото, маста, квасецот, брашното, солта и биберот. Се замесува тесто и се остава да отстои околу 20 минути.
  2. Се развлекува кора со сукало, се премачкува со маргарин, се превиткува 2-3 пати и се остава 30 минути на ладно место. Оваа постапка се повторува трипати.
  3. Последниот пат се развлекува кора, се вадат форми (по избор), се ставаат парченца сирење, се поклопува тестото, со прсти ги стискаме краевите и ги редиме во подмачкано тавче малку да нараснат.
  4. Одозгора погачиците се премачкуваат со жолчка и се печат на 200 степени околу 30 минути да заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: