Рецепти
Погачици со чварки и сирење Ана Ѓорова

Можеби е потребно подолго време за нивна подготовка, но овие печива се многу вкусни и погодни за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чварки(200 Грама)

Биено сирење(200 Грама)

Јајце(2 )

Млеко(150 Милилитри)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Квасец(20 Грама)

Брашно(500 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во длабок сад се мешаат иситнетите чварки, јајцата, млекото, маста, квасецот, брашното, солта и биберот. Се замесува тесто и се остава да отстои околу 20 минути.
  2. Се развлекува кора со сукало, се премачкува со маргарин, се превиткува 2-3 пати и се остава 30 минути на ладно место. Оваа постапка се повторува трипати.
  3. Последниот пат се развлекува кора, се вадат форми (по избор), се ставаат парченца сирење, се поклопува тестото, со прсти ги стискаме краевите и ги редиме во подмачкано тавче малку да нараснат.
  4. Одозгора погачиците се премачкуваат со жолчка и се печат на 200 степени околу 30 минути да заруменат.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: