Рецепти
Похувани полжави Ана Ристеска

Специјалитет од полжави како одлично предјадење кое оди со чаша вино или пиво.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Похувани полжави(500 Грама)

Лебни трошки(200 Грама)

Брашно(150 Грама)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Полжавите најпрво треба да се сварат, да се извадат од куќичките и убаво да се исчистат.
  2. Сварените и исчистени полжави се валкаат во брашно, потоа во јајце и на крај во лебни ронки.
  3. Така приготвените полжави се ставаат да се пржат во загреано масло додека заруменат.
  4. Испржените полжави се вадат од садот каде што се пржеле и се стваат на хартија за да се исцеди вишокот масло. Се сервираат и се јадат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: