Рецепти
Полнет ролат со свинско месо Ана Ѓорова

Вкусен ручек од свежо свинско месо од бут, полнето со фил од моркови, магдонос и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински бут(1 Килограм)

Црвено вино(1 Чаша)

Вода(700 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Масло

Морков(4 )

Магдонос(1 Китка)

Лук(2 Чешниња)

Кашкавал(200 Грама)

Печеница(200 Грама)

Сенф

Сол

Вегета

Бибер

Модар патлиџан(4-5 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Свинското месо треба добро да се исчука, да се посоли, забибери и да се премачка прво со масло, па одозгора со сенф.
  2. Морковите, кашкавалот и печеницата се сечкаат на коцки, а магдоносот и лукот ситно се сечкаат и потоа сето тоа се меша заедно во сад.
  3. На почетокот врз месото се редат кругови од модар патлиџан, па врз него се реди филот од моркови.
  4. Месото се витка во ролат и се врзува со кујнски конец.
  5. Ролатот прво се пропржува во тава со масло. Потоа се прави запршка (во садот во кој ќе се пече ролатот) од 2 лажици брашно и малку масло. Во запршката се додава една чаша црно вино и околу 600-700 мл врела вода.
  6. Ролатот се пече околу 2 часа во рерна, па се сече и декорира по желба.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: