Рецепти
Полнети јајца со кајмак
Брзо и лесно предјадење со кое ви предлагаме да се напиете суво бело вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(8 варени )
Кајмак(5 Супени лажици)
Лебни трошки(2 Супени лажици)
Кисела павлака(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Јајцата ги сечеме на половина по должина. Жолчките ги ставаме во цедалка врз длабок сад.
- На половинките белки им го отсекуваме заоблениот дел и ги редиме во тава за печење.
- Ги гмечиме жолчките со лажица. Во садот го додаваме кајмакот.
- Киселите краставички ги сечкаме на коцки и ги додаваме во садот. Магдоносот ситно го сечкаме и го додаваме во садот. Посолуваме, наросуваме бибер и го мешаме филот додека не се соедини.
- Го полниме во готварски шприц и со него ги полниме половинките белки во тавата.
- Во тава на оган ги запечуваме лебните трошки и ги ставаме во длабок сад. Ја додаваме павлаката и мешаме додека не се соедини. Ја полниме смесата во готварски шприц и ја нанесуваме врз филот.
- Тавата ја ставаме во рерна, печеме 15 минути на 180 степени и ја вадиме од рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во