Рецепти
Полнети триаголници Ана Ѓорова

Вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(150 Грама)

Јајце(3 )

Сирење(100 Грама)

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

Зелени маслинки(8 )

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Лимон(1 )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Маслинките исечкајте ги на коцки. Магдоносот и лукот исчистете ги и ситно исечкајте ги.
  2. Сирењето изронете го и измешајте го со претходно подготвените состојки во еден сад. Додајте ги и претходно варените, исечкани јајца, малку сол и црвен пипер.
  3. Корите исечете ги на 12 правоаголници со димензии 20х10 см. Попрскајте ги со малку ладна вода и на основата на секој ставете по една лажица од смесата. Потоа завиткајте ги корите така што ќе добиете триаголници. Рабовите притиснете ги со прстите.
  4. Пржете 3-4 триаголници одеднаш во железна тава со поголемо количество загреано масло, 15 секунди од секоја страна. Вадете ги врз салфета и сервирајте ги со лимон исечен на тенки парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: