Рецепти
Предјадење од свежи печурки Ана Ѓорова

Вкусно предјадење кое може да го употребите и како гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шампињоните исчистете ги, излупете ги и исечете ги со остар нож на тенки листови.
  2. Во лонец ставете 60-80 грама масло и кога ќе се загрее, додајте поголема главица исечкан кромид. Пропржете го додека омекне и додајте ги печурките. Ставете сол и црвен пипер и промешајте.
  3. Печурките посипете ги со малку брашно, се преливаат со малку вода и се додава бибер.
  4. Варете најмногу 20 минути додека речиси целиот сок не испари и остане малку течност.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: