Рецепти
Пржен пинџур Ана Ѓорова

Брз пинџур од пиперки и домати за вкусно, домашно предјадење или лесна вечера со сирење и леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пиперките ситно исечкајте ги (претходно исчистете ги од дршките и семките), па ставете ги во длабока тава со маслото за да се испржат убаво.
  2. Во меѓувреме исечете ги доматите на половина и изрендајте ги во друг сад.
  3. Изренданите домати додајте ги кај добро испржените пиперки и се пржи и понатаму сè додека смесата не се згусне.
  4. Брашното изматете го во малку ладна вода и додајте му една лажица црвен пипер и малку вегета. Ставете го во пинџурот и добро промешајте.
  5. Откако добро ќе се згусне пинџурот, додајте го и ситно сечканиот лук и тргнете од рингла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: