Рецепти
Пржен пинџур
Брз пинџур од пиперки и домати за вкусно, домашно предјадење или лесна вечера со сирење и леб
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Пиперките ситно исечкајте ги (претходно исчистете ги од дршките и семките), па ставете ги во длабока тава со маслото за да се испржат убаво.
- Во меѓувреме исечете ги доматите на половина и изрендајте ги во друг сад.
- Изренданите домати додајте ги кај добро испржените пиперки и се пржи и понатаму сè додека смесата не се згусне.
- Брашното изматете го во малку ладна вода и додајте му една лажица црвен пипер и малку вегета. Ставете го во пинџурот и добро промешајте.
- Откако добро ќе се згусне пинџурот, додајте го и ситно сечканиот лук и тргнете од рингла.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во