Рецепти
Прженки од цвекло Ана Ѓорова

Вкусен вегетаријански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(300 Грама)

Ориз(150 Грама)

Јајце(1 )

Маргарин(20 Грама)

Брашно(40 Грама)

Лебни трошки(50 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Млеко(40 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Излупеното цвекло варете го 20 минути во малку посолена вода, а потоа исцедете го и исечкајте го на ленти.
  2. Во меѓувреме во посебен сад варете го оризот за малку да омекне, а потоа исцедете го.
  3. На загреан маргарин пригответе малку бешамел сос со малку пржено брашно и млеко.
  4. Кога ќе се олади сосот, помешајте го изматеното јајце, цвеклото, оризот и лебните трошки. По вкус додајте сол и бибер.
  5. Сето тоа убаво измешајте го, па со лажица или со раце обликувајте ги прженките.
  6. Во тава со загреано масло пржете ги додека не поцрвенат убаво од двете страни.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: