Рецепти
Рестован компир (посно) Ана Ѓорова

Едноставно и вкусно јадење од компир кој може да го послужите како прилог со печена риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Масло(50 Милилитри)

Кромид(70 Грама)

Сол

Бибер

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Изберете компири со приближно иста големина, измијте ги и ставете ги во тенџере со вода. Варете ги околу 45 минути.
  2. Варените компири исцедете ги, изладете ги под млаз ладна вода и излупете ги.
  3. Во тавче на загреано масло пропржете го ситно сечканиот кромид, па додајте ги компирите исечени на тенки тркалца. По желба зачинете со сол, бибер и малку мелен црвен пипер. Сето тоа измешајте го и уште малку пропржете.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: