Рецепти
Рестован компир (посно) Ана Ѓорова

Едноставно и вкусно јадење од компир кој може да го послужите како прилог со печена риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Масло(50 Милилитри)

Кромид(70 Грама)

Сол

Бибер

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Изберете компири со приближно иста големина, измијте ги и ставете ги во тенџере со вода. Варете ги околу 45 минути.
  2. Варените компири исцедете ги, изладете ги под млаз ладна вода и излупете ги.
  3. Во тавче на загреано масло пропржете го ситно сечканиот кромид, па додајте ги компирите исечени на тенки тркалца. По желба зачинете со сол, бибер и малку мелен црвен пипер. Сето тоа измешајте го и уште малку пропржете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: